17 november wereldprematurendag

Vandaag, 17 november, is het wereldprematurendag

Als vereniging kiest Connect to Smile elk jaar een goed doel waarbij we via de verkoop van custom setjes dit goed doel een financieel duwtje in de rug willen geven.

Vorig jaar en omwille van de Corona pandemie ook dit jaar nog, was ons goede doel de VVOC, de Vlaamse Vereniging voor Ouders van Couveusekinderen (https://www.vvoc.be/)

In België wordt 8% van de kinderen te vroeg geboren.
Samen met andere ernstig zieke baby’s vormen zij dus een zeer grote groep kinderen die het leven start in een couveuse. Ondanks dit grote aantal is het specifieke van deze situatie weinig gekend bij het grote publiek.

Tijdens het Playmobil Weekend Mol 2020 kon het grote publiek het diorama bewonderen van Els Pollaris, één van onze leden die de VVOC een warm hart toedraagt. Haar diorama getiteld “Baai neonatologie UZ Leuven” gaf een levendige inkijk in de dienst Neanatologie van het UZ Leuven. Knap werk Els!


Geniet nog even mee van dit prachtige diorama en vergeet niet dat je het figuurtje nog steeds kan aankopen bij onze vereniging voor 5 euro! Voor meer info kan je altijd terecht op " target="_blank">!

Diorama van Els Pollaris

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *